Boskoop

Hotspots in Boskoop

Voor een dagje shoppen bent u met de auto of met het openbaar vervoer zo in de steden Den haag, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Nog verder weg, bijvoorbeeld voor een korte vakantie of een zakelijke trip? Binnen een half uur staat u op Schiphol en in diezelfde tijd bereikt u ook Rotterdam Airport. De handelsgeest van Boskoop heeft altijd gefloreerd dankzij die centrale ligging. Nu is het uw beurt om daarmee uw voordeel te doen.

Hotspots

Locatie

Hotspots in Boskoop

Flora is een evenementenlocatie in Boskoop waarin Flora party & event, Grand Café Roos eten & drinken, het Flora Theater en het Merkur Casino gevestigd zijn. U kunt hier uw vrienden ontmoeten voor een gezellige avond uit maar ook een prachtig trouwfeest vieren. Daarnaast grenst Flora Boskoop aan het Rosarium, waarop het terras uitzicht biedt. Een prachtige locatie die veel mogelijkheden te bieden heeft.

Boskoop

Flora Boskoop

 

Bij Perron 3 kunt u terecht voor een gezellige lunch met vrienden of een zakelijke overleg, Ook 's avonds kunt u genieten van een lekkere warme avond maaltijd. Moet u snel de trein halen? Dan hebben ze ook een lekker broodje of koffie to go om mee te nemen. Bij Perron 3 is iedereen welkom!

Boskoop

Perron 3

 

Boskoop is een groene gemeente waar veel ruimte is voor kinderen om te spelen. Ook in Florissant is er volop ruimte voor kinderen om te spelen en te ontdekken zoals in de (natuurlijke) speeltuin of op avontuur bij de windakker.

Boskoop

Speelruimte

Het groene hart

Dit is echt Boskoops

Dit mooie dorp staat bekend om zijn sierteelt en boomkwekerijen, rust, ruimte, en gemoedelijkheid. Dwars door het centrum stroomt de Gouwe met aan weerskanten weidse polders.

De Schone van Boskoop, het appelras dat op z’n Frans nog mooier klinkt, werd in 1853 door de Boskoopse boomkweker P.A. Ottolander ontwikkeld. De goudrenet, zoals zij tegenwoordig meestal genoemd wordt, begon daarna een zegetocht door de hele wereld. Tegenwoordig is deze grote, ietwat zurige appel niet meer uit de schappen weg te denken. De appel is geliefd in de keuken, omdat zij haar stevige vorm behoudt. Dat maakt haar uitermate geschikt voor een heerlijke Hollandse appeltaart, en met een vleugje kaneel doet zij het ook goed in de appelmoes. Zie je het al voor je? Straks sta jij in jouw ruime keuken, en zodra je de oven opendoet, nodigt de geur van deze Boskoopse klassieker iedereen uit voor een kop koffie met iets lekkers!

Boskoop ligt in een waterrijke omgeving. Het wordt niet voor niks wel eens ‘Klein Giethoorn’ genoemd. Het dorp strekt zich uit aan beide oevers van de Gouwe, met de hefbrug – een Rijksmonument uit 1935 – als verbindend element. Al in de Middeleeuwen werd hier meer dan 2.000 kilometer sloten aangelegd, die voorheen een belangrijke rol speelden voor het transport van de kwekerij-producten. Met houten boten, de schouwen, voer men onder de vele ophaalbruggetjes door. Die mooie traditie is nieuw leven ingeblazen, en nu kun je ook als toerist of inwoner Boskoop vanaf het water bekijken. Huur je liever zelf een roeibootje? Dat kan bij hotel Klein Giethoorn in het Rietveld, waar Boskopers al sinds 1951 genieten van een ouderwets lekker kopje koffie op het zonnige terras aan het water.

In de dertiende eeuw besloot de abdis van Rijnsburg om in Boskoop de boomgaarden van de abdij uit te breiden. De veengrond bleek een ideale voedingsbodem voor bomen en planten. Aanvankelijk werd in Boskoop vooral aan fruitteelt gedaan, maar later deed ook de sierteelt haar intrede. De vraag in de omliggende landen nam enorm toe, en Boskoop vestigde zijn internationale reputatie als het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld. Nog steeds vinden tuinliefhebbers uit alle windstreken hun weg naar de vele kwekerijen en tuincentra. Wie iets meer wil weten over de geschiedenis van deze grote exportsector, kan terecht in het Boomkwekerijmuseum.
Er is ook een sortimentstuin, waar je honderden verschillende gewassen kunt bewonderen. Groene vingers en tuinlaarzen komen hier dus echt van pas!

inschrijven

Wilt u hier wonen?

Spreekt de veelzijdigheid van deze locatie u aan? Wilt u volop genieten met elkaar of met uw gezin of wilt u een woning die past bij elke fase in uw leven, maar waarin u zich altijd jong voelt? In Florissant Wonen krijgen al uw woonwensen echt ruimte!

NIEUWSBRIEF

Wilt u niets missen? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

En ontvang relevante updates over Florissant Wonen

   

  nieuws

  Laatste nieuws

  START VERKOOP Florissant Wonen Fase 1

  START VERKOOP VRIJDAG 1 JULI VAN 17.00 - 20.00 UURDe verkoop gaat van start. Op vrijdag 1 juli van...
  Lees verder

  Het is zover! Florissant Wonen Boskoop Fase 1 gaat binnenkort in verkoop!

  We zijn nu bij de derde stap aanbeland: de ‘PRE SALE’, ook wel de voorverkoop genoemd. De...
  Lees verder

  Nieuwsbericht – mei 2022

  Graag informeren we u in deze nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen en uw nieuwe...
  Lees verder

  Nieuwsbericht – februari 2022

  Eind 2021 is de omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen onherroepelijk geworden. Dat is...
  Lees verder

  Update Florissant Wonen – december 2022

  De voorbereiding van het plan Florissant Wonen vraagt meer tijd dan dat wij voor eerder dit jaar...
  Lees verder

  Voortgang zomer 2021

  Dat we in verkoop gaan met Florissant Wonen is een ding dat zeker is, maar omdat Florissant Wonen...
  Lees verder

  Compare listings

  Vergelijken